przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Całuski kawowe

Poziom: średni
Głosów: 3
Ocena: 4.33
Składniki:
- 1 szklanka miękkiego masła
- 1/2 szklanki przesianego cukru pudru
- 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej rozpuszczonej w 1 łyżce gorącej wody (ostudzić)
- 1 1/2 szklanki przesianej mąki
- 1/4 szklanki roztopionej ciemnej czekolady
- dodatkowy cukier puder do posypania

Opis przygotowania:
1. Włożyć masło i cukier puder do miski i ucierać do uzyskania lekkiej, puszystej masy. Mieszając, dodawać rozpuszczoną kawę i mąkę.

2. Przełożyć ciasto do strzykawy cukierniczej z gwiaździstą końcówką średniej wielkości.Na natłuszczoną blachę wycisnąć gwiazdki o 2-centymetrowej średnicy, zachowując między nimi odległość 2 cm. Piec 10-12 minut lub do lekkiego zrumienienia. Po upieczeniu zostawić ciasteczka na blasze na 5 minut, po czym odstawić na druciany stojak do całkowitego ostygnięcia.

3. Złożyć po dwa ciastka, przekładając stopioną czekoladą, a potem posypać cukrem pudrem.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 5590 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin