| Całuski kawowe | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średni Głosów: 3Ocena: 4.33
- 1 szklanka miękkiego masła
 - 1/2 szklanki przesianego cukru pudru
 - 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej rozpuszczonej w 1 łyżce gorącej wody (ostudzić)
 - 1 1/2 szklanki przesianej mąki
 - 1/4 szklanki roztopionej ciemnej czekolady
 - dodatkowy cukier puder do posypania
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: 1. Włożyć masło i cukier puder do miski i ucierać do uzyskania lekkiej, puszystej masy. Mieszając, dodawać rozpuszczoną kawę i mąkę.
 
 2. Przełożyć ciasto do strzykawy cukierniczej z gwiaździstą końcówką średniej wielkości.Na natłuszczoną blachę wycisnąć gwiazdki o 2-centymetrowej średnicy, zachowując między nimi odległość 2 cm. Piec 10-12 minut lub do lekkiego zrumienienia. Po upieczeniu zostawić ciasteczka na blasze na 5 minut, po czym odstawić na druciany stojak do całkowitego ostygnięcia.
 
 3. Złożyć po dwa ciastka, przekładając stopioną czekoladą, a potem posypać cukrem pudrem.
 | 
	|  | 
	| Sposób przygotowania:  Pieczone | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  mlynek | 
	| Przepis czytano już 6269 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |