Całuski kawowe |
|
Poziom: średni Głosów: 3 Ocena: 4.33 Składniki: - 1 szklanka miękkiego masła
- 1/2 szklanki przesianego cukru pudru
- 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej rozpuszczonej w 1 łyżce gorącej wody (ostudzić)
- 1 1/2 szklanki przesianej mąki
- 1/4 szklanki roztopionej ciemnej czekolady
- dodatkowy cukier puder do posypania
|
Opis przygotowania: 1. Włożyć masło i cukier puder do miski i ucierać do uzyskania lekkiej, puszystej masy. Mieszając, dodawać rozpuszczoną kawę i mąkę.
2. Przełożyć ciasto do strzykawy cukierniczej z gwiaździstą końcówką średniej wielkości.Na natłuszczoną blachę wycisnąć gwiazdki o 2-centymetrowej średnicy, zachowując między nimi odległość 2 cm. Piec 10-12 minut lub do lekkiego zrumienienia. Po upieczeniu zostawić ciasteczka na blasze na 5 minut, po czym odstawić na druciany stojak do całkowitego ostygnięcia.
3. Złożyć po dwa ciastka, przekładając stopioną czekoladą, a potem posypać cukrem pudrem. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis został dodany przez: mlynek |
Przepis czytano już 5590 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |