przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Surówka z kapusty na zimę w słoikach

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 1kg kapusty, poszatkowanej
- 1 kg papryki czerwonej surowej, pokrojonej w piórka
- 1 kg marchwi, cieniutkie talarki
- 1 kg umytego kalafiora, drobne kwiatki
- 0,5 kg cebuli
- sól,pieprz

Zalewa:
- 1 szklanka oleju
- 1 szklanka octu
- 1 i 1|4 szklanki cukru

Opis przygotowania:
Wszystkie składniki wymieszać i zalać zalewą na 3 godziny.
Po 3 godzinach poukładać do słoików i pasteryzować około 30 minut.
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 7827 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin