przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Mrówkowiec

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 1 kostka margaryny
- 6 jajek
- 2 szklanki mąki
- 15 dkg maku
- 1,5 szklanki cukru
- 1 Cukier wanilinowy
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Opis przygotowania:
Utrzeć margarynę z cukrem na jednolitą masę. Teraz do masy dodajemy na zmianę raz jajo raz porcję mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Na koniec ucierania dodajemy suchy mak i cukier wanilinowy.
Ciasto pieczemy około 60 minut w 180şC.
Po wyjęciu i ostudzeniu można je polukrować lub polać polewą czekoladową i udekorować orzechami.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 5546 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin