Boczek zapiekany w keczupie i musztardzie!!! |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 1 kg świeżego boczku
- musztarda
- keczup
- sol, pieprz
- czosnek
|
Opis przygotowania: W przygotowanym możliwie chudym boczku zrobić nożem nacięcia i włożyć w nie po ząbku czosnku. Posolić, popieprzyć, a następnie posmarować całość keczupem i musztardą.
Piec w piekarniku w temp.160-200 stopni przez ok. 1godz. w żaroodpornym naczyniu pod przykryciem.
Jeśli boczek jest z żeberkami, należy je po upieczeniu, póki gorący wyjąć.
ilość czosnku zależy od gustu ,ja daję dużo....
SMACZNEGO!
Urszula Mostowiec (Kasjaniuk) |
|
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis został dodany przez: mlynek |
Przepis czytano już 7348 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |