Trufle czekoladowo-orzechowe |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 1 szklanka orzechów włoskich
- 1 szklanka herbatników
- 15 dag cukru pudru
- 2 tabliczki czekolady mlecznej
- 10 dag masła
- 2 łyżeczki kakao
- kieliszek spirytusu
- szklanka mleka
|
Opis przygotowania: Czekoladę rozpuścić w mleku na małym ogniu, ciągle mieszając (uważać, by się nie przypaliła). Orzechy zmielić.
Do miski wsypać zmielone orzechy, wlać rozpuszczoną czekoladę, spirytus, wsypać cukier puder, kakao i dodać masło.
Wszystko wymieszać do momentu otrzymania jednolitej masy.
Z masy formować kulki i obtaczać w pokruszonych herbatnikach. SMACZNEGO |
|
Opis / Uwagi: Mają ciekawy i intensywny smak mlecznej czekolady i włoskich orzechów. Idealne do porannej mocnej kawy lub kakao. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis został dodany przez: mlynek |
Przepis czytano już 4799 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |