przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Trufle czekoladowo-orzechowe

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 1 szklanka orzechów włoskich
- 1 szklanka herbatników
- 15 dag cukru pudru
- 2 tabliczki czekolady mlecznej
- 10 dag masła
- 2 łyżeczki kakao
- kieliszek spirytusu
- szklanka mleka

Opis przygotowania:
Czekoladę rozpuścić w mleku na małym ogniu, ciągle mieszając (uważać, by się nie przypaliła). Orzechy zmielić.
Do miski wsypać zmielone orzechy, wlać rozpuszczoną czekoladę, spirytus, wsypać cukier puder, kakao i dodać masło.
Wszystko wymieszać do momentu otrzymania jednolitej masy.
Z masy formować kulki i obtaczać w pokruszonych herbatnikach. SMACZNEGO
Opis / Uwagi:
Mają ciekawy i intensywny smak mlecznej czekolady i włoskich orzechów. Idealne do porannej mocnej kawy lub kakao.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 4799 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin