przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Wielkanocna pieczeń z jajkiem


Poziom: łatwy
Czas: 90 min.
Porcji: 10
Głosów: 3
Ocena: 3.67
Składniki:
- 1 kg mięsa mielonego wieprzowego
- 5 jajek
- 3 papryki (różne kolory)
- FIX do kotletów mielonych (2 opakowania)
- rozmaryn
- folia aluminiowa (np. Paclan)

Opis przygotowania:
Paprykę myjemy i kroimy w kosteczkę. Mięso łączymy dwoma jajkami, podrobioną papryką i fix'em do kotletów mielonych. Z całości formujemy na desce do krojenia lub stolnicy płaski prostokąt. Pozostałe trzy jajka gotujemy na twardo, obieramy i kładziemy na mięsie, po czym zawijamy, tak, aby znalazły się wewnątrz. Całość z wierzchu posypujemy do smaku suszonym rozmarynem. Pieczemy w folii aluminiowej w temperaturze 200 stopni przez około 60 minut. Smacznego!
Sposób przygotowania:  Pieczone
Źródło:  Kulinarny Atlas Świata
Przepis został dodany przez:  karolina
Przepis czytano już 7496 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin