Wielkanocna pieczeń z jajkiem |
|
Poziom: łatwy Czas: 90 min. Porcji: 10 Głosów: 3 Ocena: 3.67 Składniki: - 1 kg mięsa mielonego wieprzowego
- 5 jajek
- 3 papryki (różne kolory)
- FIX do kotletów mielonych (2 opakowania)
- rozmaryn
- folia aluminiowa (np. Paclan)
|
Opis przygotowania: Paprykę myjemy i kroimy w kosteczkę. Mięso łączymy dwoma jajkami, podrobioną papryką i fix'em do kotletów mielonych. Z całości formujemy na desce do krojenia lub stolnicy płaski prostokąt. Pozostałe trzy jajka gotujemy na twardo, obieramy i kładziemy na mięsie, po czym zawijamy, tak, aby znalazły się wewnątrz. Całość z wierzchu posypujemy do smaku suszonym rozmarynem. Pieczemy w folii aluminiowej w temperaturze 200 stopni przez około 60 minut. Smacznego! |
|
Sposób przygotowania: Pieczone |
Źródło: Kulinarny Atlas Świata |
|
Przepis został dodany przez: karolina |
Przepis czytano już 7496 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |