| Ciasto czekoladowo-miodowe | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średniCzas: 120 min.
 Porcji: 10
 Głosów: 0Ocena: 0.00
- 175 gram cukru brązowego
 - 225 g masła
 - 2 jajka
 - miód 125 ml - pół szklanki
 - 1 1/3 maki pszennej
 - 1 łyżeczka sody oczyszczonej
 - 1 łyżka kakao
 - 120 g roztopionej pół słodkiej czekolady
 - 1 szklanka gorącej wody
 
 Polewa:
 - 175 g czekolady ciemnej
 - 4 łyżki gorącej wody
 - 75 g cukru pudru
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Cukier ucieramy z jajkami, dodajemy miód i masło, mąkę oraz sodę i kakao, dodaj roztopioną czekoladę  - ucieramy w malakserze, na koniec dodajemy wodę, pieczemy 1 1/2 godz w 180 c  w tortownicy o wymiarach 23 cm.
 
 Polewa:
 Czekoladę ścieramy na tarce, w garnku zagotowujemy wodę z miodem, dodajemy czekoladę oraz na koniec cukier puder.
 | 
	|  | 
		|  | 
	| Przepis został dodany przez:  agnieszkakarlik | 
	| Przepis czytano już 5799 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |