przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Bigos

Poziom: średni
Czas: 120 min.
Porcji: 8
Głosów: 1
Ocena: 3.00
Składniki:
- 75 dag białej kapusty
- 75 dag kiszonej kapusty
- 70 dag mięsa
- kiełbaska
- grzyby
- 4 ziarna jałowca
- 1 liść laurowy
- 3 ziarenka ziela angielskiego
- 1szkl czerwonego wina
- kilka śliwek kandyzowanych
- 3 dag smalcu
- sól
- pieprz
- cebula
- magi

Opis przygotowania:
Kapustę gotujemy zalewając 3-4 szkl. wody.
Cebulę rumienimy na smalcu, potem dodajemy mięso i kiełbaskę, namaczamy grzyby we wrzątku, namaczamy śliwki we wrzątku, dodajemy wszystkie przyprawy.
Grzyby i śliwki siekamy, dodajemy do kapusty ale nie wylewamy wody ze śliwek i grzybów- ją tez dodajemy do kapisty.
Gotujemy do miękkości mięsa i kapusty. Na ostatnie pół godz. dodajemy wino, na samym końcu można dodać magii ponieważ gorzknieje kiedy jest długo gotowana.
Przepis został dodany przez:  agnieszkakarlik
Przepis czytano już 5265 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin