Suflet czekoladowy z piankami "Flowers" |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 4.00 Składniki: - 50 g mąki
- 50 g masła
- 250 ml mleka
- 4 jajka (oddzielić żółtka od białek)
- 70 g cukru
- szczypta soli
- pianki Haribo "Flowers"
- 50 g czekolady
|
Opis przygotowania: Czekoladę rozpuszczamy na parze. W oddzielnym garnku, na małym ogniu roztapiamy masło. Cały czas mieszając dodajemy kolejno mąkę, mleko, 4 żółtka i wcześniej roztopioną czekoladę.
Białko ubijamy na pianę z cukrem i odrobiną soli. Następnie dodajemy pianę do garnka z wcześniej przygotowaną masą i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Masę wlewamy do żaroodpornych miseczek, które należy pokryć od środka cienką warstwą masła i posypać mąką. Dno miseczek wykładamy piankami i zalewamy je masą czekoladową. Następnie dekorujemy suflet piankami i wsadzamy na 5 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190°C.
Po wyjęciu sufletu z piekarnika, ostrożnie stawiamy miseczkę na talerzyku, który można udekorować kwaśnymi żelkami w kształcie nitek Spaghetti - Haribo "Sour Snup". |
|
|
Przepis został dodany przez: renata5 |
Przepis czytano już 4346 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |