|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Naleśniki i racuszki z piankami Mallow Mania |
|
Poziom: średni Głosów: 2 Ocena: 3.00 Składniki: - 150 ml mleka
- 150 g mąki
- 40 g cukru
- białko z 2 jaj
- szczypta soli
- masło
- pianki Haribo Mallow Mania
|
Opis przygotowania: Białko ubijamy z cukrem i odrobiną soli na pianę. Dodajemy pianę do mleka zmieszanego z mąką, uzyskując ciasto naleśnikowe. Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy masło. Z przygotowanego ciasta możemy przygotować tradycyjne naleśniki lub okrągłe racuszki.
Aby zrobić racuszki, na patelni ustawiamy okrągłe wysokie foremki, do których łyżką wlewamy ciasto naleśnikowe. Po kilku minutach w ciasto wtykamy pianki Haribo "Mallow Mania" i smażymy dalej przez około minutę. Następnie, przy pomocy noża delikatnie oddzielamy racuchy od foremki, przekładamy je do brytfanki i wsadzamy na około 5 minut do piekarnika rozgrzanego do 190°C.
Amatorzy cienkiego ciasta mogą usmażyć tradycyjny, cienki naleśnik. Po zdjęciu z patelni układamy na nim pianki i zawijamy. Tak przygotowany rulonik, ozdobiony z wierzchu piankami, również wkładamy na około 5 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190°C.
Po wyjęciu racuszków i naleśników z piekarnika układamy je na talerzu, który można udekorować kroplami rozpuszczonej czekolady i kolorowymi żelkami Haribo "Beerentraum" i "Color-Rado". |
|
|
Przepis został dodany przez: renata5 | Przepis czytano już 6237 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Wasze komentarze
|
|
|