Żeberka w sosie miodowo-musztardowym |
|
 Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 2 kg żeberek wieprzowych
- 4 łyżeczki Vegety Mix do grilla
Sos:
- pieprz
- 2 łyżki miodu
- słoiczek musztardy
- świeży majeranek
- 2 ząbki czosnku
|
Opis przygotowania: Żeberka tniemy na małe porcje i przyprawiamy Vegetą Mix do grilla. W naczyniu mieszamy miód, musztardę, pieprz, posiekany majeranek, roztarty czosnek.
Tak przygotowanym sosem smarujemy żeberka i odstawiamy w chłodne miejsce na pół godziny. Żeberka opiekamy na grillu. Podajemy z sosem. |
|
Sposób przygotowania: Grillowane |
|
Przepis został dodany przez: renata5 |
Przepis czytano już 9228 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |