Sernik |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 1 kg sera białego (najlepszy gdy jest skręcony i zamrożony)
- 1 kostka margaryny - 25 dag
- 40 dag cukru
- 8 jaj
- 2 łyżki kartoflanki lub budyń
- sok z cytryny lub olejek cytrynowy
- rodzynki, skórka kandyzowana pomarańczy
Spód:
- 0,5 kostki margaryny - 12,5dag
- 2 jajka
- 10 dag cukru
- 2 łyżeczki proszku
- mąka
|
Opis przygotowania: Margarynę ukręcić z 20 dag cukru i żółtkami,dodać ser ,sok i kartoflankę.Na koniec ubite białka z resztą cukru i bakalie,delikatnie wszystko wymieszać
Spód:
Mąki tyle by ciasto nie było za luźne i wszystko razem dobrze ukręcić.
Piec 1 godzinę w temp 180C. |
|
|
Przepis został dodany przez: mlynek |
Przepis czytano już 5102 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |