Sernik czekoladowy |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: Ciasto:
- 2 szkl. mąki
- 1/2 szkl. oleju
- 1 szkl. jogurtu naturalnego
- 3/4 szkl. cukru
- 1płaska łyżeczka sody
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki kakao
Masa serowa:
- 75 dag twarogu trzykrotnie mielonego
- 15 dag cukru pudru
- 1 szkl. mleka
- 1 torebka budyniu waniliowego
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 gotowa czekoladowa polewa do ciast
|
Opis przygotowania: Wszystkie składniki ciasta dokładnie zmiksuj na gładką masę. Nagrzej piekarnik do 180 st. C. Wylej ciasto na wysmarowaną tłuszczem blaszkę (25 x 40 cm) i wstaw do piekarnika na 30 min. W tym czasie zmiksuj pozostałe składniki (oprócz polewy) na masę o konsystencji ugotowanego budyniu. Wyłóż masę na podpieczone ciasto, równomiernie rozsmaruj i wstaw do piekarnika. Piecz ok. 30 min, aż masa serowa zezłoci się. Po ostudzeniu wyjmij sernik z blaszki i polej polewą czekoladową. |
|
|
Przepis został dodany przez: mlynek |
Przepis czytano już 5031 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |