Skubaniec |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 5 jaj
- 3 łyżki smalcu
- 1 kostka margaryny
- 25 dag
- 3 szklanki mąki
- 30 dag cukru
- 20 dag do białek
- 1 łyżka kakao
- 2 łyżki kartoflanki
- 2 łyżeczki proszku
- owoce: agrest, czarna porzeczka, śliwki, jabłka
|
Opis przygotowania: Żółtka, margarynę, smalec i 10 dag cukru ukręcić na puszystą masę. Dodać mąkę i proszek. Rozdzielić na 3 części, do jednej dodać kakao. Rozłożyć na blachę jedną część jasną, jedną ciemną na to owoce, na owoce ubite białka z cukrem i wymieszane z kartoflanką. Na wierzch potrzeć resztę ciasta. Po upieczeniu polukrować.
Pieczemy 35-40 min w temp.180C. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis został dodany przez: mlynek |
Przepis czytano już 4702 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |