Szarlotka Tuti Fruti. | 
	 | 
		Poziom: średni Głosów: 3 Ocena: 4.67  Składniki: - 5 jaj 
- 1,5 szklanki cukru 
- 3 szklanki mąki 
- margarynę 
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 
- 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 
- 1,5 kg jabłek 
- szczypta cynamonu 
- galaretka cytrynowa lub agrestowa
 
  | 
	Opis przygotowania: Jabłka należy obrać pokroić i zesmażyć na patelni. Do gorących wsypać galaretkę i wymieszać. Jak okaże się ze jest trochę za kwaśne można trochę posłodzić. 
 
Ciasto:  
Z maki, 1/2 szklanki cukru, żółtek i margaryny. Zagnieść ciasto. Następnie podzielić je na 3 części. Dwie z nich zamrozić.  
 
Ubić białka z dodatkiem reszty cukru i mąki ziemniaczanej.  
 
Nie zamrożonym ciastem wyłożyć blachę, widelcem porobić nakłucia. Na to wyłożyć jabłka i posypać cynamonem. Zetrzeć na tarce 1 część zamrożonego ciasta i na nią położyć pianę z białek i zetrzeć 2 część ciasta.  
Pieczemy w Temp. 180 stopni ok 40 minut. | 
	 | 
	Opis / Uwagi: Polecam to ciasto bo jest bardzo dobre i znika w mig | 
		 | 
	 | 
	| Przepis został dodany przez:  mlynek | 
	| Przepis czytano już 6837 razy. | 
	 | 
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1) | 
	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |