Sałatka śledziowa |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 30 min. Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 4 płaty śledziowe
- 2cebulki
- pieprz
- papryka
- ocet lub kwaśne jabłko albo kiszony ogórek
- olej
- szczypiorek
|
Opis przygotowania: Płaty moczymy około 30 min.
Kroimy na małe paski.
Skrapiamy octem lub dodajemy kwaśne jabłko albo kiszony ogórek pokrojony w kostkę (nie są wtedy mdłe).
Pieprzymy.
Dodajemy olej i pokrojoną cebulkę.
Dekorujemy cebulką i czerwoną papryką i szczypiorkiem. |
|
Sposób przygotowania: Na zimno |
|
Przepis został dodany przez: klaudyna |
Przepis czytano już 4844 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |