przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Zupa serowo-ziemniaczana


Poziom: b. łatwy
Czas: 60 min.
Porcji: 4
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 0,60kg ziemniaków
- dużą marchew
- średnią pietruszkę
- kawałeczek selera
- rosół(może być z kostki rosołowej)
- 15dag podwędzanej kiełbasy lub boczku
- 5dag serka topionego ziołowego
- 2 plasterki sera żółtego
- zielenina(pietruszki i koperku
- 1,7l wody
- listek i ang.ziele
- wegeta lub sól

Opis przygotowania:
Do rosołu dodajemy pokrojone warzywa w talarki lub kostkę, listek, ang. ziele.
Po 10 minutach dokładamy ziemniaki pokrojone w kostkę oraz dość grube talarki kiełbasy lub pokrojony w plastry boczek (chodzi tu o posmak wędzonki).
Na koniec gotowania dodajemy serek topiony i żółty, gotować na małym ogniu do rozpuszczenia się serka.
Posypujemy zieleniną.
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  klaudyna
Przepis czytano już 4539 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Dodał/a klaudyna






Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin