Zupa serowo-ziemniaczana |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 60 min. Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 0,60kg ziemniaków
- dużą marchew
- średnią pietruszkę
- kawałeczek selera
- rosół(może być z kostki rosołowej)
- 15dag podwędzanej kiełbasy lub boczku
- 5dag serka topionego ziołowego
- 2 plasterki sera żółtego
- zielenina(pietruszki i koperku
- 1,7l wody
- listek i ang.ziele
- wegeta lub sól
|
Opis przygotowania: Do rosołu dodajemy pokrojone warzywa w talarki lub kostkę, listek, ang. ziele.
Po 10 minutach dokładamy ziemniaki pokrojone w kostkę oraz dość grube talarki kiełbasy lub pokrojony w plastry boczek (chodzi tu o posmak wędzonki).
Na koniec gotowania dodajemy serek topiony i żółty, gotować na małym ogniu do rozpuszczenia się serka.
Posypujemy zieleniną. |
|
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis został dodany przez: klaudyna |
Przepis czytano już 4539 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |