przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pikantny karczek z grilla


Poziom: łatwy
Czas: 50 min.
Porcji: 6
Głosów: 5
Ocena: 4.40
Składniki:
- 3/4 kg schabu
- 10 łyżek oleju
- 4 ząbki czosnku
- 4 łyżki pikantnego ketchupu
- 1/2 łyżeczki suszonej bazylii
- 1/2 łyżeczki majeranku
- sok z 1 cytryny
- szczypta chilli
- pieprz
- sól
- folia aluminiowa (np. Paclan)

Opis przygotowania:
Mięso płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na kotlety o grubości ok. 1 cm. Każdy z nich rozbijamy tłuczkiem i oprószamy pieprzem i solą. W naczyniu mieszamy: olej, ketchup, chilli, sok z cytryny, majeranek, bazylię i zmiażdżony czosnek. Grubą warstwą marynaty smarujemy kotlety. Zawijamy w folię aluminiową i pozostawiamy na kilka godzin w lodówce. Grillujemy po 20 minut z każdej strony.
Sposób przygotowania:  Grillowane
Przepis został dodany przez:  karolina
Przepis czytano już 9491 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin