Sok z dzikiego czarnego bzu |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: 1 kg owocu dzikiego czarnego bzu,
4 szkl. cukru,
4 szkl. wody.
|
Opis przygotowania: Owoce obrać z baldachów i dokładnie umyć pod bieżącą ciepłą wodą. Zalać wodą i dosypać cukru. Gotować na małym ogniu ok. 2 h, aż powstanie gęsty sok. Odcedzić sok. i gotować bez owoców na małym ogniu jeszcze 1 h. Zlać gorące do słoików, zamknąć i odwrócić "do góry dnem" do sprawdzenia szczelności.
Pasteryzować 15 min. Przechowywać chłodnym miejscu. |
|
|
Przepis czytano już 7388 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |