przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Zapiekanka z brokułami i serem pleśniowym

Poziom: średni
Czas: 60 min.
Porcji: 4
Głosów: 5
Ocena: 2.80
Składniki:
- 1 duży brokuł
- 2 opakowania sera pleśniowego "Lazur Blue Błękitny"
- 250 g makaronu muszelki lub świderki
- 1 duża cebula
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- oliwa z oliwek

Opis przygotowania:
Ser wkładamy do zamrażalnika na ok 30 min-musi być twardy
Brokuła gotujemy ok. 15 min w osolonej wodzie i odcedzamy.
W tym samym czasie gotujemy makaron również w osolonej wodzie i tak,aby był lekko twardy(nie rozgotowujemy!).
Cebulę podsmażamy na oliwie z oliwek-tylko do zeszklenia.
czosnek kroimy na drobną kosteczkę lub zgniatamy
Większą blaszkę do ciasta smarujemy oliwą,wykładamy na nią makaron i brokuły porwane w drobniejsze kawałki,a następnie cebulę
Na całość ścieramy na grubszej tarce zmrożony ser, posypujemy czosnkiem, solą i pieprzem
Zapiekamy w temp 180 stopni przez ok 20 min.
Opis / Uwagi:
Zapiekanka najlepiej smakuje na ciepło i z białym półwytrawnym winem:)
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis został dodany przez:  madziab1
Przepis czytano już 14962 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin