Sałatka z kalafiorem |
|
Poziom: łatwy Czas: 15 min. Porcji: ok 8 porcji Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - średni kalafior
- 2 średnie pomidory
- 4-5 jaj ugotowanych na twardo
- ogórek zielony
- 1-2 czerwone papryki (zależy od wielkości)
- pęczek drobnego szczypiorku
- majonez
- sól
- pieprz
|
Opis przygotowania: Kalafior gotujemy w osolonej wodzie, gdy będzie miękki i ostygnie, rozdrabniamy na niewielkie różyczki i przekładamy najlepiej do naczynia żaroodpornego by przykrył dno (lub przezroczystej miski), następnie kroimy w średnią kostkę pomidory, jajka, ogórka i paprykę, układamy warstwami po kolei przykrywamy majonezem i na koniec siekamy drobno szczypiorek |
|
Opis / Uwagi: Najlepiej przygotować nie długo przed spożyciem, iż warzywa puszczą soki, solimy i pieprzymy tuż przed jedzeniem. Smacznego!!! |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Na zimno |
|
Przepis został dodany przez: eja11 |
Przepis czytano już 4500 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |