przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pomidorki z patelni


Poziom: łatwy
Czas: 10 min.
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 500 gram pomidorów
- 2 małe cebule lub jedna duża
- 1 ząbek czosnku
- sól
- pierz
- papryka słodka (w proszku)
- oliwa z oliwek do smażenia

Opis przygotowania:
Pomidory nacinamy z góry i zalewamy gotującą wodą, potem zimną. Obieramy, kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę kroimy w kostkę, a czosnek przeciskamy przez praskę. Cebulkę podsmażamy na szklisto, dodajemy pokrojone pomidory i czosnek oraz przyprawiamy do smaku. Smażymy jeszcze około 5 minut.
Opis / Uwagi:
Najlepiej smakuje z rybą z mojego przepisu i roustis.
Przepis został dodany przez:  colin2911
Przepis czytano już 4083 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin