Zapiekane sabayonne cytrusowe |
|
Poziom: średni Czas: 40 min. Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 5 ładnych pomarańczy
- 2 duże różowe grejpfruty
- 4 żółtka
- 50 g cukru deserowego
- 2 łyżki wody pomarańczowej
|
Opis przygotowania: 1. Wyciśnij sok z jednej pomarańczy.
2. Z reszty owoców obetnij końcówki, obierz przy pomocy noża do filetowania ryb, obetnij białą błonę i wytnij segmenty. Dodaj sok z pomarańczy
3. Żółtka z cukrem ubijaj nad kąpielą wodną z sokiem z cytrusów i wodą pomarańczową Ubijaj przy pomocy miksera do uzyskania kremowej konsystencji.
4. Na talerzy ułóż segmenty z owoców w wachlarz. Zalej masą i wstaw do pieca na opcje zapiekanka. Poczekaj aż się zarumieni. Użyj mięty do dekoracji. |
|
Region: Kuchnia włoska |
|
Przepis został dodany przez: macho |
Przepis czytano już 4209 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |