przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Zapiekane sabayonne cytrusowe

Poziom: średni
Czas: 40 min.
Porcji: 4
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 5 ładnych pomarańczy
- 2 duże różowe grejpfruty
- 4 żółtka
- 50 g cukru deserowego
- 2 łyżki wody pomarańczowej

Opis przygotowania:
1. Wyciśnij sok z jednej pomarańczy.
2. Z reszty owoców obetnij końcówki, obierz przy pomocy noża do filetowania ryb, obetnij białą błonę i wytnij segmenty. Dodaj sok z pomarańczy
3. Żółtka z cukrem ubijaj nad kąpielą wodną z sokiem z cytrusów i wodą pomarańczową Ubijaj przy pomocy miksera do uzyskania kremowej konsystencji.
4. Na talerzy ułóż segmenty z owoców w wachlarz. Zalej masą i wstaw do pieca na opcje zapiekanka. Poczekaj aż się zarumieni. Użyj mięty do dekoracji.
Region:  Kuchnia włoska
Przepis został dodany przez:  macho
Przepis czytano już 4209 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin