Krewetki z patelni |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 5 min. Porcji: 1 Głosów: 3 Ocena: 3.67 Składniki: - 6-10 dużych krewetek Black Tiger
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki masła
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- bukiet kolorowych sałat ( roszponka, rucola, radichio, lullo rosso, lodowa)
|
Opis przygotowania: Na dużej patelni rozgrzej masło, dodaj drobno pokrojony czosnek i obrane krewetki. Smaż chwilę, podlej sosem sojowym i dobrze wymieszaj.
Podajemy na bukiecie sałat ze świeżymi ziołami (bazylia) |
|
Opis / Uwagi: Czas smażenia ok 2min. później krewetki robią się twarde! |
|
Region: kuchnia skandynawska |
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis został dodany przez: madagaskar |
Przepis czytano już 9619 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |