Pierożki z łososiem |
|
Poziom: średni Czas: 30 min. Porcji: 2porcje Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: farsz:
- 100 g łososia świeżego
- 50 g łososia wędzonego
- 50 g cebuli
- 50 g suszonych pomidorów
- olej
- sól, pieprz
ciasto:
- 150 g mąki
- żółtko
- 1 łyżka oleju
- sól
- woda
|
Opis przygotowania: Wyrób ciasto na pierogi (może być zaparzane 3szkl. mąki, szklanka wrzątki sól wymieszaj) lub z przepisu podanego powyżej.
Farsz: łososia zmielić, pomidorki posiekać. Na oleju podsmażyć cebulę, ostudzić. Wszystkie składniki połączyć, doprawić do smaku
Każdy chyba wie jak ulepić pierogi to nie będę się rozpisywał.
Gotować we wrzącej osolonej wodzie przez ok 5min
Podawać polane oliwą truflową lub sosem ziołowym z oliwy z oliwek z drobno posiekanymi ziołami( bazylia, pietruszka, koperek) |
|
Region: Kuchnia francuska |
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis został dodany przez: madagaskar |
Przepis czytano już 6345 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |