przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pyra z gzikiem

Poziom: b. łatwy
Czas: 10 min.
Porcji: 5porcji
Głosów: 1
Ocena: 1.00
Składniki:
- 5 dużych ziemniaków (pieczonych lub ugotowanych w mundurkach)
Gzik:
- 300 g cebuli
- 2 pęczki szczypiorku
- 1 opakowanie śmietany szczecineckiej
- 1kg serka turka (lub inny twaróg półtłusty)
- sól pieprz do smaku

Opis przygotowania:
Cebulę kroimy drobno w kostkę posypujemy solą i odstawiamy na jakiś czas. Dodajemy resztę składników dokładnie mieszamy.
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  madagaskar
Przepis czytano już 4523 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin