Kisiel owocowy z soku |
|
Poziom: łatwy Czas: 20 min. Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 3/4 l soku owocowego lub ze spiżarni
- filiżanka esencjonalnej herbatki owocowej
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
|
Opis przygotowania: Mąkę ziemniaczaną wymieszać z niewielką ilością soku, a pozostałą część soku razem z herbatką mocno podgrzać. Dodać mąkę z sokiem i wymieszać. Doprowadzić do zagotowania. Jeszcze chwilę utrzymywać na ogniu, a następnie rozlać do miseczek. |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis został dodany przez: joasia962 |
Przepis czytano już 4125 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |