przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sałatka żółtozielona

Poziom: b. łatwy
Czas: 20 min.
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 2 średniej wielkości pory (białe cząstki)
- 2 winne jabłka
- po strąku żółtej i czerwonej papryki
- szczypta zmielonej ostrej papryki
- sól, pieprz
- 4 łyżki chudego jogurtu
- 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich

Opis przygotowania:
Pory dokładnie umyć, odkroić zielone części, białe zaś pokroić w cienkie plasterki, osolić i odstawić na kilkanaście minut. Dodać obrane, pokrojone w zapałkę jabłka oraz paprykę pokrojoną w paseczki. Delikatnie oprószyć solą, pieprzem i papryką, wymieszać z jogurtem, posypać orzechami.
Region:  Kuchnia polska
Przepis został dodany przez:  joasia962
Przepis czytano już 5087 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin