| Brzoskwinie w sosie królewskim | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średniPorcji: 8
 Głosów: 2Ocena: 5.00
- puszka brzoskwiń w syropie
 - czubata łyżka cukru pudru
 - 2 szklanki białego słodkiego wina
 - puszka bitej śmietany
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Każdą połówkę brzoskwiń kroimy na 6 cząstek, układamy w salaterce, posypujemy cukrem pudrem, zalewamy winem, owijamy szczelnie folią aluminiową, wstawiamy do lodówki, na około 2 godziny. Przed podaniem na dnie pucharka puszczamy bitą śmietanę i trochę syropu z brzoskwiń, układamy na to cząstki brzoskwiń, następnie dekoracyjnie deser dekorujemy bitą śmietaną i listkiem mięty.
 | 
	|  | 
	| Sposób przygotowania:  Na zimno | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  intruz | 
	| Przepis czytano już 7119 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |