przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Penne z groszkiem i szynką

Poziom: łatwy
Głosów: 4
Ocena: 5.00
Składniki:
- makaron penne(100g na osobę)
- opakowanie groszku mrożonego
- ok 15 dkg wędliny(najlepiej wieprzowej o wyraźnym smaku)
- małe opakowanie śmietany
- jedna średnia cebula
- olej
- cukier, sok do smaku

Opis przygotowania:
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.

Przygotować sos:
Cebule pokroić i przyrumienić na oleju, dodać groszek. Jak zacznie być miękki dodać pokrojona w kostkę wędlinę. Gdy wędlina również się zarumieni a groszek będzie miękki, dodajemy śmietanę (śmietanę można lekko posolić i dodać odrobinę cukru).
Mieszać i czekać, aż się zagotuje, po czym dodać ugotowany makaron i wszystko wymieszać na patelni.
Przepis został dodany przez:  annaw
Przepis czytano już 4958 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin