przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Rosół z kury

Poziom: średni
Czas: 60 min.
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- kura tzw. wybiegowa
- wołowina zrazowa lub inne mięso wołowe mało tłuste ok. 0,5 kg
- pomidory 2 szt
- cebula 1 duża
- marchew
- seler 1/2 średniego
- pietruszka
- pora
- zielone liście magii lub inaczej lubczyku
- liść laurowy
- ziele angielskie
- sól
- ziarna czarnego pieprzu

Opis przygotowania:
Kurę należy pokroić na części, mięso wołowe rozkawałkować i podsmażyć. Dodać przyprawy. Zalać wszystko zimną wodą i doprowadzić do wrzenia. Gotować do miękkości na bardzo małym ogniu tzw. mruganie. Międzyczasie do rosołu dodajemy podsmażoną na suchej patelni, przekrojoną na połowę cebulę. Pomidory wrzucamy w całości oraz oczyszczone
i pokrojone w duże części warzywa i zieleninę.
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  adrianbogacki
Przepis czytano już 4311 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin