| Pierogi - farsz typu ruskiego | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średniCzas: 30 min.
 Głosów: 1Ocena: 5.00
Ciasto na pierogi mojego przepisu.
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Proporcje są następujące: do masy ziemniaczanej dodajemy ser półtłusty w ilości 1/3 objętości ziemniaków. Ziemniaki gotujemy do miękkości, odstawiamy pozbawione wody najlepiej na 24 godziny w chłodne miejsce. Wszystko miksujemy w melakserze lub mielimy maszynką. Dodajemy do masy na 1 kg ziemniaków + ser, dwa jajka. Do masy należy wmieszać pokrojoną i podsmażoną na złoty kolor cebulę, na 1kg ziemniaków + ser, 3 średnie cebule. Masę doprawiamy solą, białym pieprzem, czarnym pieprzem (szczypta), gałką muszkatołową.
 | 
	|  | 
	| Sposób przygotowania:  Duszone | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  adrianbogacki | 
	| Przepis czytano już 5533 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |