przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pierogi - farsz typu ruskiego

Poziom: średni
Czas: 30 min.
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
Ciasto na pierogi mojego przepisu.

Opis przygotowania:
Proporcje są następujące: do masy ziemniaczanej dodajemy ser półtłusty w ilości 1/3 objętości ziemniaków. Ziemniaki gotujemy do miękkości, odstawiamy pozbawione wody najlepiej na 24 godziny w chłodne miejsce. Wszystko miksujemy w melakserze lub mielimy maszynką. Dodajemy do masy na 1 kg ziemniaków + ser, dwa jajka. Do masy należy wmieszać pokrojoną i podsmażoną na złoty kolor cebulę, na 1kg ziemniaków + ser, 3 średnie cebule. Masę doprawiamy solą, białym pieprzem, czarnym pieprzem (szczypta), gałką muszkatołową.
Sposób przygotowania:  Duszone
Przepis został dodany przez:  adrianbogacki
Przepis czytano już 4474 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin