przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Frytki

Poziom: łatwy
Czas: 20 min.
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 1kg ziemniaków
- sól lub inne dodatki pasujące do frytek
- olej roślinny

Opis przygotowania:
Ziemniaki obieramy, kroimy w słupki. Wrzucamy do zimnej wody na 5 minut. Wykładamy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Rozgrzewamy olej do 150oC. Na rozgrzany olej wrzucamy porcję frytek. Smażymy aż się podniosą. Wykładamy na ręcznik papierowy. Zwiększamy temperaturę oleju do 180oC. Podsmażone frytki porcjami zanurzamy ponownie w oleju. Smażymy do zarumienienia.
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis został dodany przez:  adrianbogacki
Przepis czytano już 4238 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin