| Galaretka pomarańczowa | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwyCzas: 30 min.
 Głosów: 0Ocena: 0.00
- sok z pomarańczy około 700 ml
 - imbir świeży, około 3 cm
 - skórka otarta z 2 pomarańczy
 - 100 ml likieru pomarańczowego Cointreau
 - 1 kg cukru żelującego 1:1
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: W rondlu podgrzewamy sok pomarańczowy (wyciśnięty ze świeżych pomarańcz), startą skórkę z pomarańczy, pocięty imbir w paseczki i cukier żelujący. Wszystko doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy ciągle mieszając, 4 minuty. Dodajemy likier pomarańczowy. Gorącą galaretkę przekładamy do wyparzonych słoików.
 | 
	|  | 
	| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  adrianbogacki | 
	| Przepis czytano już 5522 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |