|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Konfitura cytrynowa |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 2 kg cytryn
- 2,5 kg cukru
- 1 l wody
|
Opis przygotowania: Cytryny wyszorować szczoteczką, wyparzyć wrzątkiem i osuszyć. Zalać je wodą i gotować 20 min. Odlać wodę po gotowaniu, cytryny pokroić w cząstki, usunąć pestki. Następnie zalać je na kilka godzin zimną wodą, średnio co 1 h ją zmieniając. Cukier i l wody gotować, aż powstanie syrop. Gdy będzie się gotował wrzucić do środka cytryny i gotować 10 min. na pełnym ogniu, a następnie 2 h na małym. Garnek zestawić z ognia. Następnego dnia smażyć konfiturę jeszcze przez 0.5 h i nałożyć do wyparzonych słoiczków. Od razu zakręcić. |
|
|
Przepis czytano już 7814 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Wasze komentarze
|
|
|