przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Makaron Bartolini Tagliatelle ze szpinakiem


Poziom: łatwy
Czas: 30 min.
Porcji: 4
Głosów: 3
Ocena: 5.00
Składniki:
- 1 op. makaronu tagliatelle Bartolini
- 1 op. szpinaku mrożonego
- czosnek - do smaku
- bazylia
- małe pomidorki
- oliwa z oliwek
- 2 jajka
- 1 łyżka masła sól i pieprz zwykły - do smaku
- ser parmezan do posypania
- jogurt naturalny

Opis przygotowania:
Na patelni rozpuścić masło. Nałożyć szpinak i na wolnym ogniu dusić około 10 minut. Roztrzepać jajka. Wlać na patelnie bardzo wolno mieszając. Dodać czosnek i sól do smaku, wymieszać.
Po 5 minutach dodać makaron szpinakowy ugotowany w lekko osolonej wodzie. Przed odlaniem makaronu dodać łyżkę oleju. Tak przygotowany szpinak podawać świeżo posypanym serem parmezan oraz makaronem Tagiatelle Bartolini.
Dla podkreślenia smaku można użyć pomidorków i bazylii do ostatecznej dekoracji. Smacznego!
Opis / Uwagi:
Polecam te makarony szczególnie osobom dla których ważne jest jedzenie aby to co jedząnie zawierało konserwantów, i aby produkty zawierały naturalne składniki, tak jak makarony Bartolini
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Duszone
Źródło:  Kulinarny Atlas Świata
Przepis został dodany przez:  sabinka
Przepis czytano już 7740 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 2)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*


...
Dodał/a ~xyz dnia 2010-03-23 11:14:44

ale reklama

super makaron
Dodał/a ~karola dnia 2010-03-23 08:54:40

WSZYSTKIE MAKARONY BATOLINI SĄ REWELACYJNE. Mój 1,5 orczny synek je bardzo lubi, jak i cała moja rodzina. A ze szpinakiem to rewelacja, jemy go często bo jest smaczny i zdrowy. Natomiast do rosołu nie ma lepszych nitek jak Bartolini.











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin