Ciasto malnowe pychotka |
|
Poziom: średni Czas: 30 min. Porcji: 16 Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 0,5 l. syropu malinowego
- 250 ml wody
- 250 gram. malin świeże lub mrożone
- 2 budynie śmietankowe lub malinowe
- 0,5l. śmietany kremówki
- 2 śmietany fix
- biszkopt kupiony lub z 3 jajek
- 1 polewa czekoladowa mleczna
- 2 paczki herbatników maślanych
|
Opis przygotowania: Sok wymieszać z woda i ugotować budyń na soku malinowym ( z dodatkiem cukru jak na opakowaniu).
Maliny rozłożyć na biszkopcie i zalać gorącym budyniem. Gdy budyń ostygnie ubić śmietanę z fixami i rozłożyć na masie. Ułożyć ciastka i polać polewą czekoladową. Wstawić do lodówki lub zaraz zjeść ;) Pycha |
|
Opis / Uwagi: Ja zrobiłam z tego ciasta tort na urodziny mojej córeczki |
|
|
Przepis został dodany przez: colin2911 |
Przepis czytano już 4535 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |