przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Ciasto malnowe pychotka


Poziom: średni
Czas: 30 min.
Porcji: 16
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 0,5 l. syropu malinowego
- 250 ml wody
- 250 gram. malin świeże lub mrożone
- 2 budynie śmietankowe lub malinowe
- 0,5l. śmietany kremówki
- 2 śmietany fix
- biszkopt kupiony lub z 3 jajek
- 1 polewa czekoladowa mleczna
- 2 paczki herbatników maślanych

Opis przygotowania:
Sok wymieszać z woda i ugotować budyń na soku malinowym ( z dodatkiem cukru jak na opakowaniu).
Maliny rozłożyć na biszkopcie i zalać gorącym budyniem. Gdy budyń ostygnie ubić śmietanę z fixami i rozłożyć na masie. Ułożyć ciastka i polać polewą czekoladową. Wstawić do lodówki lub zaraz zjeść ;) Pycha
Opis / Uwagi:
Ja zrobiłam z tego ciasta tort na urodziny mojej córeczki
Przepis został dodany przez:  colin2911
Przepis czytano już 4535 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin