przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Marmolada z owoców mieszanych

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 4.00
Składniki:
1 kg jabłek,
1 kg gruszek,
1 kg śliwek,
sok z cytryny,
1 kg cukru na 1 kg przetartych owoców.

Opis przygotowania:
Owoce umyć, ze śliwek wyjąć pestki, z jabłek i gruszek obrać skórkę i usunąć komory nasienne. Owoce pokroić w ćwiartki i włożyć do emaliowanego rondla lekko zwilżonego wodą, skropić sokiem z cytryny i ciągle mieszając rozgotować na miazgę. Miazgę przetrzeć przez sito, dodać niewielką ilość wody, cukier i ciągle mieszając smażyć na wolnym ogniu, aż zacznie gęstnieć. Odstawić z ognia, przełożyć do czystych słoików, zakręcić i zagotować przez 10 - 15 min.
Przepis czytano już 5339 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin