Kotlety z kaszy i grzybów |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 30 min. Porcji: 4-6 Głosów: 2 Ocena: 5.00 Składniki: 200 g kaszy gryczanej
2 jajka
szklanka suszonych grzybów (prawdziwki, podgrzybki)
1 cebula
przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka
natka pietruszki
tłuszcz do smażenia
|
Opis przygotowania: Grzyby zalać wrzątkiem, gotować przez ok. 10 minut, odstawić na kolejne 20, potem odsączyć i posiekać. W wodzie po grzybach ugotować kaszę, odstawić do ostudzenia. Cebulę posiekać i zeszklić, najlepiej na maśle. Połączyć składniki, wbić jajka, dodać posiekaną natkę, przyprawić, dokładnie wymieszać. Jeżeli niezbyt się klei, podsypać bułki tartej. Formować kotleciki i smażyć. |
|
Opis / Uwagi: Najlepiej smakują z surówką z kapusty kiszonej, ew. innym kwaśnym dodatkiem. |
|
Region: Pozostałe |
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis został dodany przez: kass |
Przepis czytano już 6432 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |