przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Grillowana Karkówka w miodzie i piwie

Poziom: łatwy
Porcji: 6
Głosów: 4
Ocena: 3.75
Składniki:
- 600g karkówki
- 4 ząbki czosnku
- szklanka piwa
- 3 łyżki miodu
- 4 łyżki oliwy
- 3 łyżki słodkiego sosu tao tao
- bazylia
- sól
- warzywko
- pieprz

Opis przygotowania:
Karkówkę pokroić na 6 równych plastrów i lekko rozbić.
Posolić i popieprzyć z obu stron.Każdą porcję mięsa nasmarować miodem. Mięsa włożyć do miski i zalać piwem, oliwą,sosem tao tao, posypać bazylią, odrobiną warzywka, dokładnie wymieszać i postawić na noc do lodówki. Przed pieczeniem mięso odsączyć z marynaty. Karkówkę nakładać na rozgrzanego grilla i grillować z obu stron. Podczas pieczenia można smarować marynatą.
Sposób przygotowania:  Grillowane
Przepis został dodany przez:  intruz
Przepis czytano już 8246 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin