przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Grillowane piersi kurczaka w cytrynowej zalewie

Poziom: łatwy
Porcji: 4
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 2 filety z piersi kurczaka
- 4 ząbki czosnku
- 5 łyżek soku z cytryny
- 3 łyżki oliwy
- łyżka bazylii
- 3 łyżki sosu słodkiego tao tao
- sól
- pieprz

Opis przygotowania:
Mięso umyć, pokroić na niezbyt duże kotleciki. Oprószyć solą i pieprzem, posypać bazylią. Rozgnieciony czosnek dodać do oliwy i soku z cytryny i tao tao. Filety zalać sosem i dokładnie wymieszać, odstawić do lodówki, najlepiej na kilka godzin. grillować z obu stron na złoty kolor,
Sposób przygotowania:  Grillowane
Przepis został dodany przez:  intruz
Przepis czytano już 6976 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin