Makaron 4 sery |
|
Poziom: łatwy Czas: 15 min. Porcji: 3-4 Głosów: 7 Ocena: 4.57 Składniki: 35 dag penne
1/2 sera pleśniowego typu lazur
1/2 sera typu brie
ok. 1/2 szklanki startego sera żółtego np. gouda
parmezan
pół szklanki mleka
4 ząbki czosnku
oliwa
|
Opis przygotowania: Ugotować makaron al dente, na rozgrzaną w rondlu oliwę wrzucić posiekany czosnek, gdy wydzieli zapach (po kilkunastu sekundach), wlać mleko i wrzucić pokrojone sery, delikatnie mieszać, żeby się rozpuściły i połączyły, wrzucić makaron, wymieszać i natychmiast podawać. |
|
Opis / Uwagi: Można delikatnie złamać smak serów, dodając zieloną pietruszkę albo świeżo zmielony kolorowy pieprz.
Podawać z pomidorami pokropionymi octem winnym. |
|
|
Przepis został dodany przez: kass |
Przepis czytano już 15260 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |