przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Makaron 4 sery

Poziom: łatwy
Czas: 15 min.
Porcji: 3-4
Głosów: 7
Ocena: 4.57
Składniki:
35 dag penne
1/2 sera pleśniowego typu lazur
1/2 sera typu brie
ok. 1/2 szklanki startego sera żółtego np. gouda
parmezan
pół szklanki mleka
4 ząbki czosnku
oliwa

Opis przygotowania:
Ugotować makaron al dente, na rozgrzaną w rondlu oliwę wrzucić posiekany czosnek, gdy wydzieli zapach (po kilkunastu sekundach), wlać mleko i wrzucić pokrojone sery, delikatnie mieszać, żeby się rozpuściły i połączyły, wrzucić makaron, wymieszać i natychmiast podawać.
Opis / Uwagi:
Można delikatnie złamać smak serów, dodając zieloną pietruszkę albo świeżo zmielony kolorowy pieprz. Podawać z pomidorami pokropionymi octem winnym.
Przepis został dodany przez:  kass
Przepis czytano już 15260 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin