Sum z sosem tapenade |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: Potrzebujemy:
około 2 sporych filetów z suma
Sos:
½ szklanki migdałów bez skórki
1 szklanka zielonych oliwek
1 szklanka czarnych oliwek
2 ząbki czosnku
4 fileciki anchois
2 łyżeczki oliwy z oliwek
suszone oregano
|
Opis przygotowania: Zmielić migdały. Posiekać anchois, oliwki i czosnek, zmiksować w blenderze na gładką masę. Wymieszać z migdałami, oliwą i oregano. Sos wyłożyć na filety, całość zapiekać 10-15 minut w piekarniku rozgranym na 200stC Jako dodatek mogą być grzanki z bagietki z masłem.
Smacznego |
|
|
Przepis został dodany przez: mlynek |
Przepis czytano już 4414 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |