| Zupa pomidorowa na szybko | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: b. łatwy Głosów: 0Ocena: 0.00
kawałek mięsa( plaster żebra lub 5 skrzydełek,a nawet dwa szkielety z kurczaka)
 koncentrat pomidorowy
 mąka
 śmietana
 przyprawy
 makaron lub ryż
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: coś na wywar gotujemy ok 1 godziny; dodajemy koncentrat tak dużo jak lubimy; w słoiku mieszamy wode z śmietaną 18% około pół, łyżka mąki; dolewamy wywar z koncentratem do słoika  aby nie było grudek i po wymieszaniu wlewamy do gara i jeszcze troche gotujemy; doprawiamy; makaron lub ryż gotujemy oddzielnie
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: można dodać warzywa;jak kto lubi;ja robie tak bo moje brzdące nie lubią z warzywami; jak zrobie dużo to gorącą zupe wlewam do litrowych słoików i do lodówki,jak się nie chce gotować to po nią sięgam, bardzo tanie
 | 
		|  | 
| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  dorota82 | 
	| Przepis czytano już 5325 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |