|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Mus bananowy |
|
Poziom: trudny Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 350 g biszkoptów czekoladowych
- 250 g bananów
- 10 dkg cukru
- 100 g bezy włoskiej
- 250 g bitej śmietany
- 0.25 l rumu
- 15 g żelatyny (płatki)
- sok z 1 cytryny
|
Opis przygotowania: Banany obrać ze skórki i zmiksować. Dodać sok z cytryny i rum. Namoczyć żelatynę i rozpuścić. Delikatnie mieszając połączyć bita śmietanę, pulpę bananową, bezę włoską i żelatynę. Boki foremek w dowolnym kształcie (koło, sześciokąt, trójkąt itp.) wyłożyć folią do wysokości 4 cm. Na dno położyć biszkopt czekoladowy a boki wyłożyć trójkątami wyciętymi też z biszkoptu czekoladowego. Napełnić musem. Wygładzić powierzchnię i pokryć czekoladowym dekor-żelem. Podawać na talerzu z sosem czekoladowym i kompozycją z owoców, wśród których dominuje banan |
|
|
Przepis czytano już 6132 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Wasze komentarze
|
|
|