przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Śledź na czerwono

Poziom: łatwy
Czas: 15 min.
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- śledzie podwędzane a la łosoś
- olej palmowy
- czerwona cebula
- kapary

Opis przygotowania:
W Poznaniu, w sieci sklepów Piotr i Paweł kupujemy śledzie a la łosoś są to lekko podwędzane filety śledziowe w oliwie, o lekko łososiowym zabarwieniu. Kupujemy czerwony olej palmowy (uwaga, bardzo brudzący, jakakolwiek plama nie do zmycia). W olej palmowy wkrajamy pokrojoną w pierścienie czerwoną cebulę, dodajemy nieco grubo utłuczonego czerwonego pieprzu. Już ułożonego na półmisku śledzia skrapiamy cytryną, bądź - jak kto lubi - obkładamy kaparami i skrapiamy kaparową jodynką. Doskonały !
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis został dodany przez:  maclawyer
Przepis czytano już 5848 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin