Śledź na czerwono |
|
Poziom: łatwy Czas: 15 min. Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - śledzie podwędzane a la łosoś
- olej palmowy
- czerwona cebula
- kapary
|
Opis przygotowania: W Poznaniu, w sieci sklepów Piotr i Paweł kupujemy śledzie a la łosoś są to lekko podwędzane filety śledziowe w oliwie, o lekko łososiowym zabarwieniu. Kupujemy czerwony olej palmowy (uwaga, bardzo brudzący, jakakolwiek plama nie do zmycia). W olej palmowy wkrajamy pokrojoną w pierścienie czerwoną cebulę, dodajemy nieco grubo utłuczonego czerwonego pieprzu. Już ułożonego na półmisku śledzia skrapiamy cytryną, bądź - jak kto lubi - obkładamy kaparami i skrapiamy kaparową jodynką. Doskonały ! |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Na zimno |
|
Przepis został dodany przez: maclawyer |
Przepis czytano już 5848 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |