| AJWAR-CHORWACJA | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  średniGłosów: 2Ocena: 3.00
- 3 kg papryki czerwonej słodkiej
 - 20 dkg papryki chili ostrej
 - 2 główki czosnku
 Zmielić w maszynce do mięsa lub malakserze na papkę
 Dodać:
 - 0,5 kg cukru
 - 1 l oleju (proponuję dać połowę z tego)
 - 2 słoiczki koncentratu pomidorowego
 - 1 szk. octu
 - 1 1 łyżki soli
 - 10 ziarenek ziela angielskiego, liście laurowe
 - 1 płaska łyżeczka pieprzu
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Wszystko gotować 15 min. Gorące wkładać do słoiczków. Odwrócić do góry dnem.
 Przechowywać np.w lodówce lub spiżarni,pewnie niedługo bo taki dobry!!!
 SMACZNEGO !!!
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: Bardzo ciekawy sos,pyszny do wędlin, sosów.
Pierwszy raz jadłem go będąc w Chorwacji i od razu polubiłem!Jadłem go w pysznej pszennej bułce z grillowanymi królewskimi krewetkami,bomba!
 | 
		|  | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  jaceksz | 
	| Przepis czytano już 7509 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |