przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pascha I

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 75 dkg tłustego twarogu
- 10 żółtek z jaj ugotowanych na twardo
- 25 dkg masła
- 25 dkg cukru pudru
- aromat waniliowy
- 40 dkg różnych bakalii (rodzynki, migdały, orzechy, smażona skórka pomarańczowa)

Opis przygotowania:
Utrzeć masło z cukrem na pulchną masę, dodać przetarte przez sito żółtka. Ciągle ucierając dodawać stopniowo zmielony twaróg, dodać aromat i przygotowane wcześniej rozdrobnione bakalie. Formę do ciasta wyłożyć lnianą ściereczką, wypełnić masą tak , aby szczelnie przylegała do formy, zawinąć, obciążyć deseczką, pozostawić w chłodnym miejscu na dobę. Wyjąć na talerz, udekorować bakaliami.
Region:  Kuchnia polska
Przepis czytano już 5549 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin