|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Sałatka z kukurydzą |
|
Poziom: łatwy Czas: 30 min. Głosów: 4 Ocena: 3.00 Składniki: 4 puszki kukurydzy
2 puszki zielonego groszku
2 puszki czerwonej fasolki
słoiczek pieczarek marynowanych
2 papryki świeże lub słoiczek marynowanych
3 pomidory
1 duży ogórek
25 dkg sera żółtego w kawałku
6 jajek ugotowanych na twardo
szczypiorek
majonez duży
musztarda stołowa
śmietana duża lub jogurt naturalny
sól
pieprz
sos sałatkowy koperkowo-ziołowy x2
|
Opis przygotowania: Odsączyć kukurydzę, groszek, fasolę i pomieszać w dużym pojemniku / garnku. Pieczarki pokroić na małe kawałki, paprykę na kosteczkę. Pomidory odparzyć, obrać ze skórki i pokroić na kosteczkę przy okazji pozbywając się nadmiaru wody. Ogórek obrać, przeciąć wzdłuż i łyżeczką pozbyć się całego wodnistego środka- to co zostało pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na tarce, jajka całe pokroić w kostkę. Na końcu szczypiorek pokroić w kostkę i dodać do wcześniej przygotowanych i zmieszanych składników.
SOS:
Zmieszać majonez, śmietanę lub jogurt naturalny, musztardy do smaku. Dodać sól, pieprz i sos nierozpuszczony - w proszku.
Zmieszać wszystko razem i podawać zimne |
|
Opis / Uwagi: Wszystko musi być dobrze odsączone.
Składniki można zmienić wedle gustu. |
| Sposób przygotowania: Na zimno | |
Przepis został dodany przez: moniczka07 | Przepis czytano już 4299 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 1) |
Wasze komentarze
kosztowny eksperyment Dodał/a ~wstrząśnięty nie zmi dnia 2011-07-30 16:21:58
w sumie przepis na 10 puszek żarcia a wychodzi kiepsko, powiedziałbym paskudnie, ten sos z torebki ohyda, ciężko przebić ten dominujący smak i doprawić,
|
|
|
|