przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Wieprzowina i Kurczak Po Chińsku


Poziom: średni
Czas: 40 min.
Porcji: 4
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
SKŁADNIKI :

300 g piersi z kurczaka, pokrojonej na drobne kawałki
350 g wieprzowiny, pokrojonej na cienkie paski
15 pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
1 czerwona papryka, pokrojona w paski
60 ml sosu z ostryg
2 łyżki jasnego sosu sojowego
1 średnia cebula, pokrojona w kostkę
2 łyżki oleju roślinnego
1 łyżeczka mąki kukurydzianej
1 łyżka wody

Opis przygotowania:
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :

1. Na początku w woku rozgrzewamy 2 łyżki oleju roślinnego. Następnie wrzucamy kurczaka oraz wieprzowinę, smażymy mieszając ok. 2min.

2. Po 2 min dodajemy 15 pieczarek, czerwoną paprykę oraz średnia cebulę. Całość smażymy do czasu, aż warzywa będą miękkie.

3. Po 3 min. dodajemy 2 łyżki jasnego sosu sojowego oraz 60 ml sosu z ostryg. Całość dusimy przez ok. 2 min. cały czas mieszając.

4. W międzyczasie mieszamy 1 łyżeczkę mąki kukurydzianej z jedną łyżką wody. Rozpuszczoną mąkę dodajemy do woka, po czym mieszamy. Po minucie smażenia, danie jest gotowe.
Opis / Uwagi:
Własnego autorstwa przepis video: http://www.youtube.com/watch?v=8cCKpagAzbU Zapraszam i życzę smacznego.
Region:  Kuchnia chińska
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis został dodany przez:  proorient
Przepis czytano już 4625 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin